ПРЕСЦЕНТЪР >> Медии

ЖЕНИТЕ ОТ ВОЛЯ ПРОМЕНЯТ ПОЛИТИКАТА
„Пътна карта на детското щастие“ защитава семейството.


18.03.2021

Жените в политиката са носители на онази фина чувствителност, която им позволява да работят със загриженост и отговорност за бъдещето. Това важи с особена сила, когато става въпрос за децата и семействата. Дело на дамите от ВОЛЯ е проектът „Пътна карта на детското щастие“. Припознаха го и техните нови партньори в Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. В него са събрани готови законопроекти в сферата на образованието, здравеопазването, социалната и демографска политика. Неговата цел е да направи живота на децата на България и на техните родители по-добър, по-справедлив и сигурен. Това е дългосрочен и важен проект за оцеляването на България.

„Пътната карта на детското щастие“ е основна мисия за жените от партията на Веселин Марешки, защото това вече е и национална кауза. Този уникален и единствен по рода си план, от жените – политици за жените на България, ще се бори с демографската криза, с неграмотността сред подрастващите, ще осигури модерно детско здравеопазване.

Жените от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ работят за увеличаване на детските надбавки като те ще са за всички деца, независимо от доходите на родителите. Държавата трябва да подпомага образованите и пълнолетни двойки като им дава 2000 лв. при раждането на първо, 5000 лв. за второ, 10 000 лв. за трето дете. Предвиждат се и безплатни лекарства за учениците до 18г. Дамите водят битка срещу некачествената храна, която залива пазара ни, алармират за повишаващата се детска агресия, за претоварените раници на учениците, за пропаганда на употребата на наркотици и други недопустими текстове в учебниците, за нелигитимни организации, които МОН допуска в училищата да обучават децата в объркващи либерални идеологии, свързани със сексуалната им култура. В програмата е заложено предоставянето на безплатни помагала и униформи за всички ученици, въвеждането на един учебник по предмет за цялата страна, както и връщането на училищните лекари. Жените от Патриотичната коалиция са категорично против спорната „Стратегия за детето”, ако от нея не бъдат премахнати всички текстове, които притесняват родителите. Грижата за самотните майки с по-голяма финансова подкрепа от държавата също е сред техните приоритети за следващия парламент. Дамите са против деца да бъдат лишавани от майките си и да се пренасочват сериозни средства към приемни семейства само, защото Брюксел пуска проекти за това.

Елегантни, възпитани, ерудирани – такива са жените от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Преди да влязат в политиката първо са се доказали в професията си. Всяка от тях има успешен частен бизнес. По образование те са инженери, счетоводители, фармацевти, маркетолози, икономисти, юристи. Кръстина Таскова води листата в Стара Загора и Добрич, Полина Цанкова в Плевен, Боряна Георгиева в Шумен и в София, Дора Христова в Сливен, Елена Ангелинина в Благоевград, Албена Найденова в София, Елена Пешева в Пловдив град, Ирина Репуц –председател на Християндемократическата партия, която е партньор в Патриотичната коалиция, води в Кърджали. Това са само част от градовете, където жените –патриоти ще се борят за доверието на избирателите. Всички те в следващия парламент няма да отстъпят от целта си да защитават бъдещето на нашата нация - децата и семействата. Неслучайно лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки обича да казва: „Умните жени в политиката са богатство за държавното управление“.

Дамите от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ са неоспоримо доказателство за силата на женската енергия, която руши старите обществени стереотипи и изгражда нови. Те са загрижени за децата и запазването на традиционните семейни ценности на българите. Те със сигурност ще направят България по-добро място за живеене, защото искат такава да я предадат на децата си. Умеят еманципирано да отстояват позициите си като политици, а вкъщи като любящи майки да обясняват на децата си, че са избрали политиката, за да помагат и на другите деца и на техните родители да живеят по-богато и по- щастливо. Тук, в България!


Начало | За нас | Новини | В медиите | Акценти | Документи | Предавания | За членове | Галерия | Контакти | Политика за защита на личните данни
Copyright © 2021 ПП "ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"